Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη των υποθέσεων του συνεταιρισμού μετά τη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου 2021.

Α) Λουτρά Ωραίας Ελένης

Δημοσιεύτηκαν οι δασικοί χάρτες για την περιοχή. Το μεγαλύτερο τμήμα των κτημάτων του Συνεταιρισμού χαρακτηρίζεται δασικό και θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε σε ενστάσεις. Παρόλα αυτά το κτήμα Κλήμη, την αξιοποίηση του οποίου είχαμε αποφασίσει σε προηγούμενη ΓΣ, δεν χαρακτηρίστηκε δασικό (εκτός μικρού τμήματος) γεγονός πολύ θετικό.

  • Οι αδελφοί Βλάση (κτήμα Κλήμη) έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον του Συνεταιρισμού μετά το εξώδικο που τους είχαμε αποστείλει για συνεκμετάλλευση του κτήματος. Ο Συνεταιρισμός, μέσω του δικηγόρου μας, θα προχωρήσει σε προσπάθεια διαμεσολάβησης για διανομή του κτήματος χωρίς δίκη.

  • Ο Συνεταιρισμός θα πρέπει να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε ένσταση των δασικών χαρτών σε σχέση με το συνολικό κόστος, τις πιθανότητες επιτυχίας και τη διάρκεια του χρόνου. Παρακαλούνται ιδιαίτερα τα μέλη με μερίδια στα ΛΩΕ να συμμετέχουν σε αυτή τη συζήτηση στην επόμενη Γενική Συνέλευση (θα υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης)

Β) ΘΥΝΙ

Έγινε η δίκη για την υπόθεση του κτήματος Γ. Στρίγκου, με θετική προς εμάς πραγματογνωμοσύνη, κι έτσι κλείνει μια εκκρεμότητα πολλών ετών. Αναμένουμε την τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Γ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Η ολοκλήρωση της δίκης για το κτήμα Στρίγκου όσον αφορά στο κτήμα Κλήμη είχαν μεγάλα έξοδα (αμοιβή πραγματογνώμονα, τεχνικού συμβούλου και δικηγόρου, παράβολα και οδοιπορικά), τα οποία όμως καλύφθηκαν με την ανταπόκριση πολλών μελών στην προηγούμενη έκκληση εξόφλησης οφειλών τους κι ελπίζουμε αυτή η θετική εξέλιξη να συνεχιστεί. Παρόλ’ αυτά η οικονομική κατάσταση του Συνεταιρισμού συνεχίζει να είναι εξαιρετικά δύσκολη. Στο πλαίσιο δε της προσπάθειας ανεύρεσης λύσης, προτάθηκε από το ΔΣ η διάθεση επιπλέον αδιάθετων μερίδων σε μέλη που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Θέλουμε, λοιπόν, να ενημερώσουμε τα μέλη μας, ότι στην τελευταία Γενική Συνέλευση (Ιούνιος 2021) αποφασίστηκε να διατεθούν ακόμα δέκα (10) μερίδια προς πώληση ΜΟΝΟ προς μέλη στην ίδια τιμή που είχαν διατεθεί τα προηγούμενα. Όποιο μέλος ενδιαφέρεται παρακαλούμε να επικοινωνήσει με την Αντιπρόεδρο κ. Ελένη Δακτυλίδη.

Θερμή παράκληση: Τα μέλη που οφείλουν συνδρομές τριών και πλέον ετών (προ του 2019) να προχωρήσουν σε ολική ή μερική εξόφληση των οφειλών.

Υ.Γ. Τα γραφεία του Συνεταιρισμού, λόγω των ειδικών συνθηκών, δεν λειτουργούν παρά μόνο με ραντεβού. Η επικοινωνία για ενημέρωση και κλείσιμο ραντεβού γίνεται μέσω της Αντιπροέδρου κας Δακτυλίδη (Τηλ. 6949202547) τις γνωστές μέρες και ώρες (Δευτέρα και Τετάρτη 13-15μμ).